Jdi na obsah Jdi na menu

Zapojení do projektů

Grantový program ŠKO-ENERGO 2023 „ENERGIE PRO DĚTI“

Projekt Zahrada, kde nám je dobře - hudební ateliér“  ZDE

1704309213839-4989670e-c061-4c40-a52a-f0033b14bb85_2.jpg

Operační program Jan Amos Komenský

op_jak.png

 

Grantový program ŠKO-ENERGO 2022 „ENERGIE PRO DĚTI“

Projekt Enviromentální ateliérZDE

img-20230109-wa0000.jpgimg-20230109-wa0001.jpg

Digitalizujeme školu -  ZDE

digi_skolu.jpg

 

Šablony III ZDE

projekt-sablony-iii.jpg

2021-04-241.jpg2021-04-24.jpg
 

Grantový program ŠKO-ENERGO FIN 2021 „ENERGIE PRO DĚTI“

Projekt Pohybem ke zdraví

Na jaře 2021 vyhlásila firma ŠKO.ENERGO grantový program "ENERGIE PRO DĚTI". Do tohoto grantového programu jsme se přihlásili s projektem "Pohybem ke zdraví", projekt vypracovala učitelka Táňa Šindelková. Firma ŠKO-ENERGO vybrala tento projekt a naše mateřská škola získala 20 000,- Kč na jeho realizaci. Projekt řeší problematiku pohybové aktivity u všech věkových skupin v MŠ Duha. Pomocí molitanové sestavy Big  Gymni  se lépe dosáhne větší obratnosti u dětí a zlepší se tak jejich celková zdatnost. U dětí se zvýší zájem o cvičení, bude zlepšována bezpečnost koordinace pohybu vedoucí k odstranění strachu pohybu v přirozeném prostředí. Stavebnice je variabilní a lehce přenositelná, může se tedy využít jak ve vnitřních, tak venkovních prostorách.

Děkujeme firmě ŠKO – ENERGO FIN za finanční prostředky, které nám poskytla k uskutečnění tohoto projektu.

cviceni--1-.jpg2021-11-193.jpg
 

Grantový program ŠKO-ENERGO FIN 2020 „ENERGIE PRO DĚTI“

Projekt „Malý badatel“

V srpnu 2020 vyhlásila firma ŠKO – ENERGO FIN grantový program „ENERGIE PRO DĚTI“. Do grantového programu se naše mateřská škola přihlásila s projektem „Malý badatel“. Projekt vypracovala učitelka   Bc. Tereza Suchá. Firma ŠKO – ENERGO FIN vybrala tento projekt a naše mateřská škola získala 20 000,- Kč na jeho realizaci.
Zdůvodnění realizace:
Podstatou tohoto projektu je hledání možností, jak podpořit zájem dětí, aby si již od předškolního věku začaly všímat věcí, reakcí, dějů a jevů kolem sebe a aby nabízené činnosti byly pro děti zajímavé, nové a neokoukané. K tomu všemu je samozřejmě zapotřebí mít dostatečný počet speciálních pomůcek, náčiní a materiálů. Prostřednictvím činností s těmito materiály a pomůckami, můžeme tak podpořit u dětí jejich přirozenou touhu po dalším objevování, poznávání, bádání, experimentování, ale i kladení otázek a hledání odpovědí na tyto otázky. Vše bude realizováno tak, aby činnosti byly pro děti co nejzajímavější,  obohacující a současně pro ně představovaly příjemné strávení času, aby se děti naučily přemýšlet, uvědomovaly si souvislosti a dokázaly vyjádřit vlastní názor.

Tímto bychom chtěli poděkovat firmě ŠKO – ENERGO FIN za finanční prostředky, které nám poskytla k uskutečnění tohoto projektu.

mikroskopy.jpg
 

Projekt: Se Sokolem do života aneb
Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky

(kobylka Emilka, opička Hanička, ježeček Mareček, veverka Věruška, beruška Danuška)

- komplexní projekt pro rozvoj pohybu u nejmladších dětí 
Program vede organizace Česká obec sokolská a probíhá v mateřské škole.

 

Projekt: Implementace Krajského akčního plánu II Středočeského kraje (IKAP II)

I. oblast – Rozvoj polytechnického vzdělávání pro MŠ a ZŠ

Cílem je rozšíření kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti polytechnického vzdělávání prostřednictvím aktivit realizovaných ve školním prostředí s dětmi MŠ a žáky ZŠ. Všechny aktivity jsou zaměřené na zatraktivnění polytechnického vzdělávání prostřednictvím zážitkových forem práce a činnostního učení. Odborní lektoři povedou vzorové ukázky práce s třídním kolektivem v konkrétní MŠ a na praktických příkladech představí činnosti a náměty pro rozvoj polytechnického vzdělávání a jejich význam pro utváření životních a pracovních návyků a pro rozvoj technické a manuální zručnosti dětí a žáků.

Cílem je připravit dětem základ pro utváření vztahu k přírodě, chápání souvislostí v přírodních jevech, probuzení zájmu o další zkoumání a experimentování a pro jejich budoucí vnímání okolního světa. Projektové dny seznamující s podstatou přírodovědné gramotnosti, se základy myšlení k ochraně životního prostředí, přírodních zdrojů. Propojení přírodovědné gramotnosti s pracovními listy, inspiraci pro práci s dětmi včetně popisu několika konkrétních činností. Seznam projektových dnů:

  • Živá zahrada
  • Jak se sází strom
  • Chytrý nákup a hospodaření
  • Co všechno dovedu
  • Kudy teče voda
  • Hry a poznávání na školní zahradě
  • Jak se budí semínko
  • Ryba, rybka, rybička
  • Kde voní bylinky
  • Cena medu na stůl
  • Exkurze statek Jiřice

naposledy-aktualizovane1.jpg2021-05-022.jpg