Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

Základní informace o škole

Oficiální název školy: MŠ Duha Mladá Boleslav, Novákova 1143, příspěvková organizace

Právní forma: příspěvková organizace

Zřizovatel: město Mladá Boleslav

Ředitelka: Pavlína Šimůnková

Zástupkyně: Zdeňka Benešová

 

Zápis dítěte

Provádí ředitelka školy na základě žádosti rodičů. Dítě je do mateřské školy přijímáno na začátku školního roku, pokud je volná kapacita v počtu zapsaných dětí, mohou se děti přijímat i v průběhu školního roku.

Doporučujeme adaptaci dítěte před jeho nástupem po dohodě rodičů s třídní učitelkou, ředitelkou.

 

Povinné předškolní vzdělávání

Zákonný zástupce dítěte je povinen přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání v kalendářním roce, ve kterém začíná povinnost předškolního vzdělávání dítěte.

Povinné předškolní vzdělávání v mateřské škole je bezplatné. Dítěti s odkladem povinné školní docházky se vzdělávání poskytuje také bezúplatně. 

 

Denní docházka

Příjem dětí je obvykle do osmi hodin, možno i v průběhu celého dne, po dohodě rodičů s učitelkou. Z mateřské školy je možné dítě vyzvednout po obědě v době od 12.15 do 12.45 nebo po 14. hodině do uzavření školy, popřípadě kdykoliv po dohodě s učitelkou.

 

Pojištění

Děti jsou v naší mateřské škole pojištěny proti úrazu u pojišťovny Kooperativa.

 

Potřebné vybavení dětí

Oblečení do třídy, obuv na přezutí, pyžamo, náhradní oblečení na pobyt venku, pláštěnka.

U mladších dětí doporučujeme označit jménem nebo značkou dítěte.

 

Provozní náklady (školné + stravné)

Platba probíhá měsíčně, na základě písemného souhlasu rodičů k inkasu z účtu rodičů. Provozní náklady rodiče platí formou zálohy. Stravné i školné jsou hrazeny jednou částkou 10. den v měsíci (školné zálohou, stravné skutečnost za minulý měsíc).

V případě, že dítě má přerušenou docházku do mateřské školy po celý měsíc z důvodu nemoci, pobytu v dětské ozdravovně nebo na základě doporučení pediatra, rodiče mohou podat písemnou žádost o snížení úplaty o 50% u ředitelky mateřské školy. Na základě této žádosti ředitelka MŠ vydá rozhodnutí o snížení úplaty.

Placení školného o velkých prázdninách - o prázdninovém provozu a platbách jsou rodiče včas informováni.

 

GDPR

Pověřencem pro GDPR v MŠ Duha Mladá Boleslav je JUDr. Jan Šťastný, MPA.

 

Úplata za předškolní vzdělávání (školné)

Úplata za předškolní vzdělávání je vybírána od dětí, které se vzdělávají v prvním a druhém ročníku mateřské školy. 1. ročník: vzdělávají se děti, které v příslušném roce dovrší 4 let věku, 2. ročník: vzdělávají se děti, které v příslušném roce dovrší 5 let věku - výše základní částky se stanovuje tak, že nepřesáhne 50 % skutečných průměrných neinvestičních výdajů na dítě v uplynulém kalendářním roce. - částka je stanovena pro všechny děti v mateřské škole stejně, a to po dohodě se zřizovatelem 400,- Kč měsíčně pro školní rok 2023/2024.

 

Stravné

Výše stravného na dítě a den pro děti 3-6leté činí 45,- Kč. Výše stravného pro děti 7leté, tj. pro děti s odkladem školní docházky činí  47,- Kč na dítě a den.

 

 

Cena platná pro děti 3-6leté

Cena platná pro děti 7leté

Přesnídávka

9,-

9,-

Oběd

25,-

27,-

Odpolední svačina 

11,-

11,-

Včetně pitného režimu

 

 

Celkem Kč

45,-

47,-

 

Je-li dítě nemocné, má první den nemoci nárok na odebírání stravy. V tomto případě je možnost odebrání stravy ve školní kuchyni v době od 11 - 11.30 hod., a to do vlastních nádob.

Přihlášku ke stravování si můžete stáhnout  ZDE 

 

Požadavky mateřské školy vůči rodičům

  • Omluvit nepřítomnost dítěte den předem nebo do 7. hodiny ranní, jinak se vystavují nebezpečí, že budou muset uhradit stravné.

  • Informovat školu o změně zdravotní způsobilosti dítěte, zdravotních obtížích dítěte nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání, hlásit výskyt infekčního onemocnění v rodině.

  • Stravné a školné hradit prostřednictvím účtu - inkaso, banka nebo hotově.

  • Hradit stanovenou výši školného a stravného v daném měsíci.

  • Nahlásit učitelce číslo telefonu domů a na pracoviště, jeho změnu, případně zajistit jinou možnost spojení školy s rodiči v případě onemocnění dítěte.

  • Nahlásit změnu zdravotní pojišťovny, změnu adresy bydliště.

  • Odpovědně a pravdivě vyplnit dotazník dítěte a během školního roku hlásit každou změnu údajů a zdravotního stavu dítěte, zvláště různé alergie.

  • Označit osobní věci dítěte jménem.

  • Rodiče odpovídají za to, co děti nosí do mateřské školy (nebezpečné věci jako ostré předměty, zápalky; možnost ztráty a poškození, apod.). 

  • Žádáme rodiče (nebo rodiči pověřenou osobu), aby předávali dítě učitelce, mateřská škola nenese odpovědnost za dítě nepředané rodiči (nebo rodiči pověřenou osobou).

  • Informace o dětech jsou důsledně využívány pouze pro vnitřní potřebu školy, oprávněné orgány státní správy a samosprávy a pro potřebu uplatnění zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

 

Práva rodičů a dětí

  • Mateřská škola spolupracuje s rodiči ve prospěch dětí a prohloubení vzájemného výchovného působení rodiny a mateřské školy. Rodiče jsou seznamováni se Školním vzdělávacím programem.  Školní vzdělávací program

  • Školní vzdělávací program je přístupný veřejnosti.

  • Rodiče mají právo na diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života.

  • Rodič má právo být informován o prospívání svého dítěte, o jeho individuálních pokrocích v rozvoji a vzdělávání. S třídními učitelkami se domlouvá na společném postupu při výchově a vzdělávání svého dítěte.

  • Rodiče mají možnost podílet se na dění v mateřské škole dle svého zájmu (spoluúčast při akcích, aktivitách školy). Jsou pravidelně a dostatečně informováni o všem, co se v mateřské škole děje.

  • Výroční zpráva o škole včetně zprávy o hospodaření je veřejně rodičům přístupná.

  • Rodiče mají kdykoliv právo vyžádat si konzultaci s učitelkou, ředitelkou školy - po předchozí domluvě termínu.

  • Rodiče jsou pravidelně seznamováni s hospodařením školy, výsledkem auditu, hodnocení ČŠI a jiných kontrolních orgánů.

  • Rodiče mají právo vyjádřit se k práci mateřské školy – vzdělávací oblasti, stravování, provozní době, akcím v MŠ apod.

  • Rodičům nabízíme poradenský servis - zapůjčení odborné literatury.

  • Děti mají všechna práva dítěte, jak jsou stanovena v Úmluvě o právech dítěte a práva zakotvená  v zákoně č. 561/2004Sb., o předškolním, základním a středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.

 

Další informace

Škola má vlastní školní kuchyni, prádelnu a zahradu. Je umístěna v klidné části města, v blízkosti lesoparku Štěpánka.

Podle výsledků dotazníkového šetření rodiče na škole oceňují kvalitní péči, vstřícný a ochotný personál, výbornou stravu, rozmanité a zábavné aktivity, rozdělení tříd podle věku, příjemné prostředí a "pozitivní duch".

"DUHA JE JAKO RODINA"

Více informací naleznete ve školním řádu.  Školní řád

 

Z historie

Původně závodní škola AZNP má tradici již od roku 1967. V roce 1991 začala fungovat jako soukromé neziskové zařízení, nejprve nadace, potom jako obecně prospěšná společnost. Od 1. 9. 2019 změnila zřizovatele a stala se příspěvkovou organizací Statutárního města Mladá Boleslav.